Ambient Park jedinstveni je edukacijsko-degustacijski centar smješten u šumi nadomak Zagreba u Budencu. Nalazi se na cesti Sesvete - Dugo Selo u šumi iza "Hotela Antunović" i Auto kuće "Zubak" (od auto ceste Zagreb-Varaždin udaljeni smo 1,5km). Prostire se na 80.000 kvadratnih metara i udomljuje preko 400 životinja. Vodeći smo u proizvodnji vrhunskih proizvoda od kozjeg mlijeka uključujući nagrađivane sireve, napitke i niz eko proizvoda koje uspješno distribuiramo. Nudimo neponovljivu ugostiteljsku ponudu od domaćih proizvoda, seoski eko turizam i pokrećemo brojne projekte kroz koje širimo područje djelovanja i ponudu.

Kompleks je ograđen i životinje se slobodno kreću šumom i livadom. Od životinja imamo 200 koza (francuska alpina), 5 muflona, 50 jelena lopatara, 4 magarca, 4 poni-konja, 4 noja, 10 golubova (rimskih), 2 kraljevska fazana, 2 pauna, 30 pura, 30 guski, 30 pataka, 50 kokoši nesilica, te 10 domaćih svinja, vijetnamske svinje, zečeve, biserke i druge.

Od sagrađenih objekata imamo 1000 m2 edukacijsko-degustacijskog prostora, 1000 m2 staja i boxova za životnje, 300 m2 stambenog prostora, veliki proizvodni kompleks koji sadrži mljekaru i siranu na 1500 m2 (Odobreni objekt HR-2863-EU) i 500 m2 nastrešnica za radne strojeve. 

Hranu za životinje proizvodimo sami a žitarice kupujemo na obližnjoj ekonomiji. Posjedujemo traktor sa svim priključcima kojim obrađujemo preko 150.000 m2 livada i oranica koje imamo u najmu.

Cilj nam je povezati se sa ustanovama, firmama, školama i dječijim vrtićima te dovoditi organizirane izlete i posjete !

 

Želimo omogućiti djeci kvalitetan kontakt sa malim životinjama, te ih pri tome upoznati sa proizvodnjom kozjeg mlijeka i preradom sira. Uz predavanja i konzumaciju proizvoda sa Ambient Parka pokušali bi djeci i ostalim posjetiteljima skrenuti pažnju i objasniti sve prednosti kozjeg mlijeka i mesa te im preporučiti konzumaciju zdrave hranu. 

Nudimo mogućnost organiziranja jednodnevnih izleta za strance koji su na proputovanju Hrvatskom. Nadamo se da će naš primjer slijediti i drugi te da ćemo našu lijepu Hrvatsku urediti kao Švicarsku te je sa ponosom nuditi i pokazivati turistima.